- Allt om körkort & trafikskolor!

Boka teoriprov

Det finns olika tillvägagångssätt för att boka körkortets teoriprov. För trafikskoleelever tar utbildarna i regel initiativet och bokar tid för teoriprov när eleven anses mogen för detta. Privata övningskörare kan enkelt boka tid för provet själv via Transportstyrelsens hemsida.

I regel är det smidigare och ger mer flexibilitet att själv boka tiden här, med goda möjligheter för ombokning och att få snabba sistaminuten-tider. Detta kan ju vara värdefullt att veta om man inte skulle klara teoriprovet första gången, eftersom man endast har två månader på sig att genomföra ett godkänt teori- och uppkörningsprov. För att själv boka tid för teoriprovet via Transportstyrelsens hemsida behöver man logga in med den kod som skickades ut tillsammans med körkortstillståndet.

Vad betyder?

Lär dig alla
vägmärken här!

För att kunna boka teoriprovet krävs att man är godkänd på Riskutbildningens båda delar, det vill säga riskettan med kunskapsinlärning om hur droger, alkohol, trötthet och andra beteenden påverkar körförmågan, samt risktvåan, även kallad halkhörningen.

Teoriprovet utförs hos Trafikverket som har kontor över hela Sverige eller på deras mottagningsorter där det finns möjlighet att utföra förarprov och i vissa fall även teori- eller kunskapsprov. För att se en förteckning över mottagningsorter, besök Körkortsportalen -mottaningsorter. Man behöver inte göra teoriprov och uppkörning på samma ort.

 

[x]