- Allt om körkort & trafikskolor!

Boka uppkörning

När Riskutbildningen är avklarad och teoriprovet är skrivet så är det dags att boka uppkörning.

Se även: Boka teoriprov
Inom två veckor efter teoriprovet är gjort ska man utföra uppkörningen eller körprovet som det officiellt heter, även om teoriprovet inte är godkänt. Sammanlagt har man två månader på sig att klara av båda proven, från det att första provet (teori/uppkörning) godkänts. Det är därför viktigt att vänta med att köra upp och anmäla sig till teoriprovet tills det att man verkligen är i slutet av sin utbildning.

Vad betyder?

Lär dig alla
vägmärken här!

Om man övningskör på en trafikskola så bokar de in tid för uppkörning när eleven anses redo. En privat förare bokar själv in tiden för uppkörning via Transportstyrelsens hemsida. För att kunna boka uppkörning på detta sätt krävs att man loggar in med den kod som skickas ut tillsammans med körkortstillståndet. Det går även att ringa och boka tid. Den som bokar på egen hand på detta sätt har goda möjligheter att boka om sin tid, och även få sistaminuten-tider.

Tänk på att alltid vara ute i god tid när du ska boka uppkörning. Köerna kan periodvis vara mycket långa, i synnerhet under sommarhalvåret. Uppkörningen utförs på något av Trafikverkets kontor runt om i landet, eller på en av Trafikverkets mottagningsorter, se en förteckning över dessa på Körkortsportalen.

 

[x]