- Allt om körkort & trafikskolor!

Förnya körkortet

Ditt körkort är giltigt i tio år från utfärdandedatum och ska därefter förnyas. När det är dags att förnya körkortet på grund av att tio år har gått så skickar Transportstyrelsen automatiskt en ansökningsblankett till din folkbokföringsadress.

Denna brukar skickas ut i god tid innan körkortets giltighetstid går ut, men senast en månad innan. Om du själv vill beställa en ansökningsblankett för nytt körkort kan du ringa kundtjänst på tel. 0771-818181.

Vad betyder?

Lär dig alla
vägmärken här!

Det kan också bli aktuellt att förnya körkortet om det gått sönder eller om någon uppgift inte längre stämmer överens med de som står tryckta på kortet. En sådan uppgift som behöver förnyas är behörighet eller om du bytt namn. Om någon uppgift inte längre stämmer så skickas även i detta fall automatsikt en ansökningsblankett för nytt körkort till din folkbokföringsadress. Om ditt körkort har blivit skadat gäller dock att du själv beställer ansökningsblanketter via Transportstyrelsens kundtjänst (0771-81 81 81). Att förnya kortet kostar 150 cirka kronor.

 

[x]