- Allt om körkort & trafikskolor!

Köpa bil

När du är i färd med att köpa en ny bil så är det en rad aspekter som bör undersökas. Det finns en oerhört stor marknad för försäljning av bilar och det kan ta tid att hitta just din bil till ett acceptabelt och riktigt pris. Låt det ta tid, var tålmodig och gör inga förhastade köp.

Vad betyder?

Lär dig alla
vägmärken här!

Du bör även överväga om du ska köpa ny bil eller köpa begagnad bil. Båda valen har sina för- och nackdelar. Den nya bilen kommer ofta med nybilsgaranti vilket innebär att köparen skyddas från kostnader för alla uppkomna fel under de första åren som inte beror på normalt slitage eller skador. Å andra sidan är det den nya bilen som är som dyrast och minskar snabbast i värde. En begagnad bil är billigare, men man har sämre garantier för i vilket skick bilen är och kommer ha under de kommande åren.
En annan aspekt att beakta är att enligt Konsumentverket så följs bränslekostnaden och totalkostnaden oftast åt, och nya bilar har oftast lägst bränslekostnader. För mer information om detta, se länkarna till höger. När du har gjort ditt bilköp är det ditt ansvar att försäkra bilen och information om bilförsäkringar. En av de största frågorna vid köp av bil är dessutom finansieringen, läs mer om billån.

 

[x]