- Allt om körkort & trafikskolor!

Lära sig att köra bil

I länkmenyn till höger finns körkortsbokens alla kapitel och sektioner.

Att köra bil handlar lika mycket om att behärska den mekaniska manövreringen (se: grundläggande manövrering bil) som om uppmärksamhet kring avsökningsområdet och förmåga att läsa av olika situationer. Utan det ena faller det andra platt och vice versa. Men även ett samspel mellan den teoretiska och den praktiska kunskapen är otroligt viktig, både i lärandeprocessen och för den som redan ”kan” köra bil. Se även: Att alltid göra när man ska köpa begagnad bil.

Den kunskap du måste tillgodogöra dig för att lära dig att köra bil är dessutom väldigt omfattande, och för att komma igång med det hela kan det vara bra att veta vad som förväntas av dig som blivande bilförare, både i övningskörning och då du pluggar körkortsteori.

För det första, både för sin egen skull, och för övrig trafiks säkerhet, bör en blivande förare alltid tänka på att det han eller hon lär sig kommer för att stanna, så att säga. Med andra ord, i lärandet om att köra bil, ska eleven sikta mot att tillämpa vad som kallas djupinlärning och överinlärning.

 

[x]