Körkortsbok

Träna

Övningskör och läs teori.

Teoriprov

Skriv teoriprov först.

Uppkörning

Genomför uppkörning.

Körkortsbok - lär dig teori

En körkortsbok finns att köpa. I boken står aktuella regler beskrivet med olika exempel på trafiksituationer. Om du väljer att köpa en begagnad bok kolla upp från vilket årtal den är så att alla regler är uppdaterade i den. Det är inte roligt att lära sig fel och därför kugga på teoriprover. Förutom en fysisk körkortsbok finns det även möjlighet att läsa boken online och även göra frågor tillhörande boken online för ytterligare inlärning.

Att köra bil är, enligt STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund) del i ett system, uppbyggt kring skyldigheter, där bilförare har en hel rad skyldigheter men aldrig någonsin rättigheter. Detta är en ganska bra ingångsvinkel, för att förstå hela tänket som bör tillämpas i körkortstagande och bilkörning. Det kan kännas förvirrande om du från noll ska börja sätta dig in i bilvärlden och dess reglemente, och även personer med ett bilintresse sedan tidigare kommer säkert att märka att det är omfattande kunskap som ska läras in, men det är ingalunda omöjligt.

Lär dig alla vägmärken!

Glöm inte att plugga in vägmärken. Det är en väsentlig del i att få körkort. Tips! Börja tidigt med att titta på vägmärken när du åker bil och fråga den som kör vad de betyder.