Tips på hur du pluggar för att ta körkort

Tips på hur du pluggar för att ta körkort

Är det dags för dig att börja plugga inför körkortet? Du kan hitta olika alternativ att läsa teori inför provet, allt från att köpa körkortsboken och plugga själv till att få stöd av kunnig personal på till exempel trafikskola Varberg. Oavsett val av metod så gäller det att hitta den studieteknik som passar dig själv bäst för att du ska få en så bra förståelse som möjligt och förbereda dig inför teoriprovet. Vi delar med oss utav några tips på hur du pluggar för att ta körkort. 

Har du inte någon aning om vilken studieteknik som passar dig bäst så gäller det att testa dig fram. Väljer du att låna någons körkortsbok så är det ytterst viktigt att du dubbelkollar årtalet som boken gäller för reglerna uppdateras med jämna mellanrum.  Missa därför inte att titta på vad som gäller just nu. Förutom att studera och memorera trafikregler och alla begrepp som tillhör så handlar det oftast om vilken studieteknik som funkar för just ditt lärande. Vissa personer lär sig bäst av att enbart läsa i boken medan andra uppskattar att kombinera teori i samband med det praktiska. 

Hur kombinerar jag teori med de praktiska momenten inför körkortet?

  • Prata med din handledare – Tala om för personen att du lär dig bäst av denna kombination och se vilka förslag hen har för just dig. Ni kanske kan efter varje avslutad körlektion avsätta en kort tid där du pratar om körlektionen och vad för trafikskyltar du såg på vägen samt deras betydelse. På detta sätt lär du dig samtidigt att vara uppmärksam på trafikskyltar när du kör samt att du pluggar in teorin genom att komma ihåg dem och vad de står för. Du kanske till och med upptäcker en trafikskylt som du inte känner till, då är detta ett perfekt tillfälle att fråga din handledare om dess betydelse samt att du memorerar det lättare hos dig själv. Ni kan tillsammans även baserat på era övningskörningstillfällen göra övningsfrågor som du ska ha besvarat till nästkommande lektion. 
  • Träna på teorin när du sitter i någon annans bil som medpassagerare – Även om detta låter väldigt självklart så är det inte alltid att man tänker på det när man inte är personen som kör fordonet. Ta tillvara på detta tillfälle och träna dig själv på samma sätt som när du kör bil. Skriv ner exempelvis trafikskyltar som du svarade fel på eller som du inte kände till, då får du möjlighet och struktur att se över vad du behöver upprepa igen för att träna in det bättre till nästa gång.